Derfor bør du opgradere din stue med svævehylder

Det er ingen hemmelighed at svævehylder er populære i danske hjem. Dog findes der så mange løsninger på markedet, at det kan være svært at tage en endelig beslutning om hvad man skal vælge. I dette afsnit giver vi dig indsigt i både fordelene, typer og mulighederne for at indrette dit hjem med svævende hylder i den stil du foretrækker. 

Hvorfor vælge svævehylder?

Når det kommer til opbevaring, herunder særligt opbevaring i din stue, er der en række fordele der gør svævehylder en overvejelse værd. Helt overordnet set er den helt store fordel, at hylder generelt, og svævehylder specifikt, giver en følelse af et større rum. 

Hvor stort et rum føles handler nemlig ikke blot om kvadratmeter. Står der rigtig meget på gulvet vil rummet føles meget mindre end det egentlig er. Dette er hylders helt store force over for eksempel reoler der står på gulvet.

Svævehylder tager dette til et nyt niveau. Ved at fjerne store, klodsede hyldeknægte får du en mere fix hylde og altså også en hylde der tager mindre af følelsen af rummet. Dette gør dem ideelle i alle slags stuer og rum, men selvfølgelig særligt i mindre rum, for eksempel hvis du bor i en mindre lejlighed.

Hvilke typer svævehylder er der?

Svævehylder er ikke en kategori der findes klare opdelinger i, men når det kommer til indretning, giver det mening at snakke om to typer svævehylder. Den første er den klassiske svævehylde, helt uden nogen form for hyldeknægte. 

Denne sidder monteret direkte i væggen, og giver dermed den fulde følelse af at den svæver. Methros Billedehylde er et godt eksempel på dette. Hylden er let, elegant og monteres direkte ind i væggen. Den anden type svævehylde er en der har hyldeknægte, men de er relativt små og sidder ovenpå hylden. 

Det kan måske indvendes at dette teknisk set ikke er en svævehylde, da den har hyldeknægte, men de små hyldeknægte ovenpå giver lidt samme svævende indtryk som den klassiske svævehylde. Tag for eksempel Edge by Hammels svævehylder i metal. På trods af hyldeknægten har den en klar svævende fornemmelse og giver dermed samme følelse af luft i rummet.

Hvor stor en svævehylde kan jeg få?

Et andet spørgsmål der er værd at dvæle ved når det kommer til svævehylder, er der deres størrelse, og derigennem hvor meget du kan have på dem. Selvom det er elegant med de manglende hyldeknægte, har det nemlig også en indvirkning på belastningskapaciteten for hylden.

I dette henseende er den anden type svævehylde vi diskuterede typisk den der vil kunne bære mest og dermed være større. Aflastningen fra de øvre hyldeknægte hjælper trods alt en del og du vil altså, såfremt den er sat ordentligt op, kunne have flere ting og ret tunge ting på den.

Du kan dog også få hylder helt uden hyldeknægte i en god størrelse og som kan holde til en del. Til gengæld er det virkelig vigtigt du får sat den ordentligt op. Vil du have tunge ting på en sådan hylde gør du klogt i at skaffe store skruer og rawlplugs for at sikre den sidder ekstra godt fast i din væg.

Hvilken stil og farve skal jeg vælge?

Når det kommer til svævehyldens look, er det selvfølgeligt dine personlige præferencer der er mest centrale. Når dette er sagt, er der nogle gode måder du kan få tingene til at passe bedre ind i designet af din stue.

Farver bør du selvfølgelig tænke sammen med resten af stuen. Kører du allerede med en bestemt farveskala bør du holde dig indenfor den. Ellers er det generelt godt at holde hylderne i lidt simple farver, da hele deres store fordel er ikke at tiltrække sig for meget opmærksomhed. Vil du have farver bør du hellere putte farverige ting på hylderne.

Stilen er i lidt samme boldgade som farverne, det skal gerne passe ind med den stue du har. Igen er det nok smart at vælge en stil der er ret minimalistisk. På den måde får du hylder der ikke peger på sig selv, men samtidig ser godt ud. De førnævnte hylder fra Edge by Hammel fanger dette ret godt med deres minimalistiske, lidt industrielle design.